Recepty > kachna > kachní játra na grilu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 dkg kachních jater, majoránka, sůl
Recept na přípravu:
Kachní játra zbavíme žluče nebo žlučových skvrn, opláchneme a nakrájíme na tlustší plátky. Posypeme majoránkou a piklademe na grilovací rošt, na kterém játra grilujeme 3 minuty z každé strany. Hotová játra upravíme na mísu, polijeme odkapanou šťávou, osolíme a podáváme s bramborovou kaší a s kyselou okurkou.
Další recepty:
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi nebo rýží jako přílohou.
Kachna na medu zve ke stolu.
Kuřecí stehna na zelenině s hráškem, nasekanou bazalkou a kukuřicí.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuře na divoko podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Kachna s jablky kterou během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Kachna na divoko
Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept kachní játra na grilu.