Recepty > kuře > kachní maso na cibuli
Potřebné suroviny:
400 g kachního masa
60 g tuku
6 cibulí
sůl
pepř
bobkový list
tymián
1 lžíce rajčatového protlaku
3 stroužky česneku
250 g dušené rýže
kečup
nadrobno nasekaná zelená petrželová nať
Postup přípravy:
Kachní maso vykostíme, omyjeme a nakrájíme na širší nudle. Ze všech stran je opečeme na rozehřátém tuku a vyjmeme. Na tuku od opékání zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme opečené nudle kachních prsou, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, přidáme bobkový list, tymián a rajčatový protlak, podlijeme a udusíme doměkka. Krátce před dovařením přidáme rozetřený česnek. Podáváme s dušenou rýží, pokapeme kečupem a posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.
Další jídla:
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Husa pečená s jablky dozlatova.
Krůta na pomerančích s brambory.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Kachní srdce na cibulce a kmínu podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Kachna na medu s brambory.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Pečená kachna s jablky
Recept na přípravu jídla kachní maso na cibuli přináší na talíř inspiraci.