Recepty > kachna > kachní prsa s muškátovo-zázvorovou omáčkou na čočkovém ragú
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
dvoje kachní prsa, 100 g mořské soli, 20 g kuliček bílého pepře, 2 stroužky česneku, 2 větvičky rozmarýnu, 1 červená cibule, 1 bambule zázvoru, 500 g hroznového vína, 1 muškátový oříšek, 200 ml bílého vína, 80 ml octa balsamico, 90 g cukru, 30 g másla
Postup přípravy:
Na kachních prsou řekrájejte kůži do čtverečků a vložte do směsi připravené smícháním mořské soli, rozdrceného bílého pepře, na plátky nakrájeného česneku a lístků rozmarýnu, ve které maso nechte alespoň 4 hodiny odležet. Poté sůl a koření z masa přes cedník opláchněte, česnek a rozmarýn uschovejte. Kachní prsíčka vložte na rozpálenou pánev kůží dolů a pozvolna smažte, až kůže získá zlatavou barvu. Poté maso otočte a nechte ještě chvilku dopéct. Mezitím na tuku, který zbyl po kachně, orestujte nadrobno pokrájenou červenou cibuli, česnek a rozmarýn z nakládání masa a na plátky nakrájený zázvor. Přidejte hroznové víno, pět velkých strouhnutí muškátového oříšku, víno, balsamico a cukr. Nechte povařit na konzistenci omáčky, přeceďte a zjemnite máslem. Kachní prsa nakrájejte na plátky, na talíři přelijte omáčkou a doplňte čočkou a glazovanými cibulemi.
Další recepty:
kachna Jüan-pao vnáší do jídla orientální chutě, tatarák z lososa, ryby nakládané na kyselo, játrová omáčka recept na přípravu, treska s rajčaty, kuře na zelí
Recept, podle kterého připravíte pokrm kachní prsa s muškátovo-zázvorovou omáčkou na čočkovém ragú.