Recepty > kuře > kachní srdce na cibulce a kmínu
Potřebné suroviny:
600 gramů kachních srdcí, 2 větší cibule, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 1 lžička mletého kmínu, 1/2 litru vývaru z kostí dle chuti, hladká mouka, máslo, pepř, sůl, olej
Postup přípravy:
Kachní srdce zbavíme nečistot a nevzhledné vrchní části (tuk a trubice). Každé srdce podélně rozřízneme a poctivě propláchneme pod tekoucí vodou. Do hrnce dáme trochu oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme do tmavé barvy. Přidáme mletý kmín, bobkové listy, nové koření a ještě zlehka orestujeme. Srdce přidáme do hrnce a také orestujeme. Podlijeme vývarem a přidáme sůl a pepř dle chuti. Dusíme do měkka kolem 30 minut. Za pomocí francouzského másla vytvoříme lahodnou a jemnou omáčku, kterou necháme ještě 15 minut lehce provařit, aby se odstranila chuť syrové mouky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Další jídla:
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Kachna na medu s brambory.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Krůta na pomerančích s brambory.
Pečená kachna s jablky
Recept na přípravu jídla kachní srdce na cibulce a kmínu přináší na talíř inspiraci.