Recepty > kuře > kachní stehna na houbách
Potřebné suroviny:
4 kachní stehna
sůl
4 lžíce rostlinného oleje
100 g hub
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
200 ml červeného vína
nadrobno nasekaná zelená petrželová nať
kečup
Postup přípravy:
Kachní stehna očistíme a omyjeme. Osolíme, opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a odložíme na teplé místo. Na oleji osmažíme na plátky nakrájené očištěné a omyté houby. Přidáme drobně nasekanou cibuli a česnek, nakrájený na tenké plátky. Když se cibule zpění, přidáme rajčatový protlak, opečená kachní stehna a podlijeme červeným vínem. Pod pokličkou udusíme doměkka. Nakonec přidáme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou nať.
Další jídla:
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Husa pečená s jablky dozlatova.
Krůta na pomerančích s brambory.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kachní srdce na cibulce a kmínu podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna na medu s brambory.
Pečená kachna s jablky
Recept na přípravu jídla kachní stehna na houbách přináší na talíř inspiraci.