Recepty

Recepty > kuře > kachní stehna na kari

Kachní stehna na kari

Potřebné suroviny:

4 kachní stehna
voda
sůl
1 lžíce římského kmínu
200 g lusků cukrového hrášku
50 g červené kari pasty
200 g kokosového krému

Postup přípravy:

Kachní stehna důkladně opláchneme. Poté osolíme, okmínujeme a vložíme je do pekáče. Trochu je podlijeme vodou a dáme péci do trouby vyhřáté na 220°C přibližně 50 minut. Během pečení je občas přelijeme výpekem. Když jsou stehna upečená, přendáme trochu šťávy na pánev, kde na ní krátce povaříme lusky hrachu. K luskům vmícháme červenou kari pastu, podlijeme je asi 150 ml vody a nakonec vmícháme kokosový krém. Vaříme asi 3-4 minuty. Upečené stehna vložíme do připravené omáčky.

Další jídla:
Krůta na pomerančích s brambory.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kachna na medu s brambory.
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Husa pečená s jablky dozlatova.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kachní srdce na cibulce a kmínu podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená kachna s jablky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kachní stehna na kari přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.