Recepty

Recepty > kuře > kachní stehna s marmeládou

Kachní stehna s marmeládou

Potřebné suroviny:

Na 6 porcí:
6 kachních prsou
3 lžíce meruňkové marmelády
3 lžíce světlé sójové omáčky
sůl
pepř

Postup přípravy:

Kachní prsa položíme kůží nahoru na mřížku, kterou umístíme do dřezu a maso polijeme vroucí vodou. Díky tomu se kůže smrští a později se opeče. Následně prsa opatrně osušíme a vložíme do pekáče. Marmeládu smícháme se sójovou omáčkou a směsí potřeme kachní prsa. Osolíme, opepříme a dáme upéct. Pečeme při 190°C asi 20-25 minut. Během pečení občas polijeme výpekem z pekáče. Kachní prsa vybereme z trouby a necháme 5 minut odstát. Nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou rýží politou výpekem.

Další jídla:
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůta na pomerančích s brambory.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kachna na medu s brambory.
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Husa pečená s jablky dozlatova.
Kachní srdce na cibulce a kmínu podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Pečená kachna s jablky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kachní stehna s marmeládou přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.