Recepty > kachna > kachní stehna se zelím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 kachní stehna, 2 sáčky sterilovaného zelí, sůl, kmín
Recept na přípravu:
Kachní stehna pečeme v pekáčku bez tuku, nejprve kůží dolů, aby pustila vlastní tuk, poté obrátíme a pečeme z druhé strany. Stehna pustí větší množství tuku. Přebytečný odebereme a později ho použijeme při podlévání. Kachní stehna vyjmeme z pekáčku, po dně rozložíme opláchnuté zelí, přidáme sůl a kmín, vrátíme stehna a pečeme při teplotě 200 °C po dobu 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Dobrou chuť.
Další recepty:
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem stehna okmínujeme...
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Kachna na medu zve ke stolu.
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Zelná polévka s klobásou.
Hlávkový salát jako příloha.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Bůček na zelí je český recept.
Pečená kachna
Vychutnejte lahodnou chuť, kterou přináší recept kachní stehna se zelím.