Recepty

Recepty > polévky > kadeřávková polévka

Kadeřávková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

náruč kadeřávkových listů, sůl, bílý pepř, trocha černého pepře, sušené feferonky a polovina hrnku smetany, opražená houska na kostičky, česnek, vlašské ořechy, citronová šťáva

Recept na přípravu:

Kadeřávkové listy omyjeme, strhneme od košťálu a vložíme do hrnce. Osolíme a přilijeme tolik vody, aby nebyly listy zcela ponořené. Kadeřávek naní tak hutný, jako květák nebo brokolice a proto je potřeba mít na menší množství vody více kadeřávkových listů. Také je nezbytné pro zachování barvy, abychom přilévali vodu již vroucí. Hrnec přiklopíme a necháme chvíli vařit. Stačí 5-10 minut. Uvařený kadeřávek rozmixujeme ponormým mixérem, přidáme bílý pepř rozdrcený v hmoždíři – pozor, bílý pepř má velmi specifickou chuť, je třeba ochutnat jaké množství je pro každého chutné. Přidáme citronovou šťávu, trochu sušené feferonky, nakrájené vlašské ořechy a nakonec zamícháme smetanu. Polévku podáváme s upraženými kostičkami housky, které jsme promíchali v utřeném česneku.

Další recepty:
Svíčková z dýně hokaidó překvapí svou chutí.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Rajská polévka z protlaku dochucená kořením.
Kulajda se zakysanou smetanou kterou dochutíme octem.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Pikantní česnečka kterou posypeme drobně nakrájenými vejci.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Játrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Kadeřávková polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.