Recepty

Recepty > vánoční cukroví > kakaová roláda

Kakaová roláda

Potřebné suroviny:

250g másla nebo Hery, 1 čerstvé vejce, 300g nahrubo posekaných piškotů, 170g moučkového cukru, r. tresť, 1 balení pomerančové kandované kůry, 2 lžíce tmavého kakaa, na posypání 1 hrst mletých vlašských ořechů nebo 1 hrst kokosu

Postup přípravy:

Na mírném plameni rozpustíme máslo, postupně vmícháme všechny suroviny, vejce až do vychladlé hmoty, na připravenou potravinovou fólii si položíme válečky, budou 3 asi 20 cm dlouhé. Obalíme kokosem nebo kdo má rád tak mletými ořechy. Poté dáme do čisté fólie ztuhnout do lednice. Krájíme na plátky a podáváme na vánoční stůl.

Další recepty:
Kokosové pracny před podáváním pocukrujeme.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Recept na pampeliškový med z květů pampelišek.
Těsto na pracny vtlačujeme do formiček.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Dia kokosky spodní částí namáčíme v dia čokoládě.
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Vosí hnízda s kokosem posadíme na hnědé piškoty.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Oříšková piškotová roláda vychlazená v lednici.
Kokosové pusinky recept na přípravu.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Kokosky raz dva pečeme 10 minut dozlatova.
Nepečená kokosová roláda recept

Recepty
Motto

Kakaová roláda přináší recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.