Recepty > vánoční cukroví > kakaové včelí úly
Potřebné suroviny:
150 g moučkového cukru, 50 g másla, 150 g mletých piškotů, 2 lžíce kakaa, 1 dl javorového sirupu
Krém: máslo, moučkový cukr, 1 žloutek, 1 lžička javorového sirupu
Postup přípravy:
Z komponent vypracujte těsto a tvarujte ho do válečku, který vyválejte v moučkovém cukru. Malé kousky vtlačujte do formiček úlků vysypaných moučkovým cukrem. Vyklepněte a nechte do druhého dne sušit. Plňte krémem připraveným z másla, moučkového cukru, žloutku a javorového sirupu. Naplněné úlky přiklopte piškotem.
Další recepty:
Fíkové pusinky upečeme v troubě.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Marcipánové košíčky s bílou kandovanou třešní.
Vánoční biskupský chlebíček nakrájíme na plátky.
Jablkový salám necháme vysušit.
Vánoční chlebíček krájejte na silnější plátky.
Čokoládové úly vyklopte na kulatý piškot.
Jemné kokosové vánoční cukroví ozdobíme polevou nebo čokoládou.
Fíkové řezy nakrájejte na řezy.
Kokosky se sněhem z kokosu a bílků.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Kokosky z bílků vložíme do trouby.
Kokosové kuličky
Tuto pochoutku přináší recept kakaové včelí úly.