Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > kakaový dort

Kakaový dort

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 3 vejce (žloutky + sníh), 1 hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 2-3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka
Krém: 700ml mléka, 2 čokoládové pudinkové prášky, 3 lžíce cukru (do pudinku), 250g změklého másla, 1 lžíce kakaa, 160g cukru (podle chuti), r. tresť
Na ozdobu: 50g bílé čokolády, 50g tmavé čokolády
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Recept na přípravu:

Korpus si upečeme nejlépe den předem.

Zapneme si troubu na 180°C, vymažeme a vysypeme formu.

Ušleháme sníh, necháme si ho stranou. Vyšleháme všechny suroviny a nakonec vařečkou lehce zamícháme sníh. Těsto přendáme do připravené formy, uhladíme k okrajům a upečeme v předehřáté troubě.

Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty. Spodní pokapeme trestí a potřeme krémem. Přiklopíme prostřední plát, pokapeme trestí a potřeme krémem.

Přiklopíme a celý dort potřeme krémem. Zbylým krémem ozdobíme a nakonec zdobíme nahrubo nastrouhanou čokoládou.

Krém: z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme za stálého míchání hustý pudink a necháme vychladnout (občas promíchneme, aby se neudělal škraloup).

Máslo vyšleháme s cukrem a kakaem a postupně zašleháme po částech vychladlý pudink. Ochutnáme, případně přisladíme a zamícháme najemno nastrouhanou čokoládu. Počítáme přibližně polovinu krému k naplnění a polovinu krému na potření a ozdobu dortu.

Ozdobení: z každé čokolády kousek najemno nastrouháme (abychom měli asi lžíci-od každé) a zamícháme do krému. Zbylou čokoládu nahrubo nastrouháme na ozdobu.

Další recepty:
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Dort sacher s jablky zdobíme šlehačkou.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Recept na dort Sacher

Recepty
Motto

Kakaový dort vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.