Recepty > kuře > kanasta plátky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecích prsních řízků, sýr niva, olivy, česnek, cibule, sůl, olej, vejce, strouhanka, kapie, jasmínová rýže, rajčata, slepičí bujón
Postup přípravy:
Kuřecí plátky osolíme a do plátků vklepeme strouhanku v mikrotenovém sáčku nebo v přeložené utěrce. Naklepané maso namočíme z obou stran v rozšlehaném vejci a zprudka krátce osmažíme ve větším množství rozpáleného oleje. Olej z pánve přelijeme na malý pekáč a položíme plátek masa, na který naklademe tenké kroužky cibule, kapie, olivy, plátky česneku a nadrobenou nivu. Plátek obložíme do dvou třetin tak, aby horní hrana masa nebyla pokryta. Dalším plátkem masa zakryjeme oblohu a tento postup opakujeme ve stylu skládání karet ve hře kanasta. Na posledním plátku oblohu přikryjeme proužkem alobalu. Na prázdná místa v pekáči si vložíme do šťávy kolečka cibule, oliv, rajčat a kapie, osolíme, opepříme a podlijeme slepičím bujónem. Pečeme v předem na maximum vyhřáté troubě 15 minut a poté dopékáme 20 minut na mírném ohni.
Kanasta plátky podáváme s vařenou jasmínovou rýží.
Další jídla:
Kuře se sýrovou omáčkou připravíme z řízků.
Kuřecí plátky s cuketou a žampiony.
Recept kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Hovězí guláš - maso nakrájíme na kostky...
Játrová omáčka s anglickou slaninou.
Kuřecí nudličky s rýží osmažíme na oleji.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, osolíme, opepříme...
Bramborová kaše ze starších brambor.
Kuře pečené na zelí okořeníme oreganem.
Vepřové nudličky na víně a česneku.
Burské nudličky
Recept, podle kterého připravíme pokrm kanasta plátky.