Recepty

Recepty > ryby > kapr jako pečenáče

Kapr jako pečenáče

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g porcí kapra, kmín, sůl, hladká mouka, olej
Lák: 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, cukr, olej, ocet, rybí vývar (voda)

Postup přípravy:

Kapra nasolíme a necháme odležet. Poté ho obalíme v mouce a orestujeme zprudka na rozpáleném oleji - nejprve kůží dolů.

Orestované porce kapra vložíme do kastrolu, přelijeme lákem a necháme přejít varem. Poté opatrně přendáme vedle sebe do zapékací formy nebo dózy s víkem, přelijeme lákem a po vychladnutí dáme odležet na 3 dny do lednice.

Lák: na rozpáleném oleji orestujeme na půlkolečka nakrájenou cibuli, česnek a koření, podlijeme vývarem, dochutíme solí, octem a cukrem.

Další recepty:
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Losos na másle doplní kolečko citronu.
Zapečené těstoviny s krůtím masem posypeme strouhaným sýrem.
Zapečené filety zalijeme zakysanou smetanou a upečeme.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Losos pečený s koprem podáváme s nakrájenými limetkami a rýží.
Vánoční kapří polévka recept na přípravu pochoutky na štědrodenní stůl.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Jednohubky s rybí pomazánkou do kterých vpíchneme párátko.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Kapr s černou omáčkou

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo kapr jako pečenáče.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.