Recepty > ryby > kapr na maďarský způsob
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kapr, 100g anglické slaniny, cca 1 kg vařených brambor (může být i více), 2 cibule, 3 papriky, 3 větší rajčata, 250 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla (asi 60g), sůl, mletá sladká paprika
Postup přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme.
Kapra naporcujeme, osolíme a posypeme mletou paprikou.
Na dno máslem vymazaného pekáče (zbytek másla rozpustíme) vložíme nakrájené vařené brambory, osolíme, na brambory rozložíme porce kapra, poklademe anglickou slaninou, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, papriky nakrájené na nudličky a rajčata nakrájená na kolečka, pokapeme zbytkem rozpuštěného másla a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 230-250°C.
Když je vše téměř upečené, zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a dopečeme.
Další recepty:
Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou a zeleninovým salátem.
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Přírodní kuřecí řízek podáváme s rýží.
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Segedínský guláš se zelím.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a nadrobno nasekanou petrželkou.
Recept na holandský řízek
Recept, podle kterého připravíte pokrm kapr na maďarský způsob.