Recepty > omáčky > kapr s černou omáčkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
Kapr, sůl, jablka, chléb, vývar, víno, koření (pepř, tlučený hřebíček, šafrán, med, špetka soli), skořice
Jak připravit tento recept:
Kapra o hmotnosti 1 1/2 kg nasekáme na porce, osolíme a necháme odležet. Opečeme na rožni také s jablky (1/2 kg) a chlebem (100 g). Topinky a jablka pak umeleme, vložíme do nádoby s vývarem, vínem, kořením - pepř, tlučený hřebíček, šafrán, med, špetka soli. Povaříme asio 15 minut a vlijeme na kapra. Před podáváním ozdobíme smaženými jablky, sypeme skořicí.
Další recepty:
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Černá omáčka kterou jíme s chlebem.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Kapr v alobalu na grilu se zeleninovou přílohou.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Hovězí zadní guláš nakonec dochutíme.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Hovězí guláš z kližky
Dozvíte se zde, jak se připravuje kapr s černou omáčkou a recept na přípravu.