Recepty > ryby > kapr ve vinném těstíčku
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kapr, citron, sůl, olej
Těstíčko: 1 vejce, 300 ml mléka, 200 ml bílého vína, 150g hladké mouky, trochu soli (vše rozšleháme metličkou)
Postup přípravy:
Kapra naporcujeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Porce obalujeme v připraveném těstíčku a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.
Kapra ve vinném těstíčku podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo hranolky.
Další recepty:
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Žraločí steak z filetů.
Štika na másle osmažená dozlatova.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Krémová rybí polévka s omeletkami.
Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou a zeleninovým salátem.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Segedínský guláš se zelím.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Houbový guláš recept
Recept, podle kterého připravíte pokrm kapr ve vinném těstíčku.