Recepty

Recepty > ryby > kapr zapečený s cibulí

Kapr zapečený s cibulí

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kapr, 3 větší cibule, 100g strouhaného sýra, 2 dl smetany, máslo (asi 60g), citronová šťáva

Postup přípravy:

Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Na dno pekáče poklademe tenké plátky másla, na máslo položíme porce kapra, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a poklademe tenkými plátečky másla. Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 220°C, když cibule začíná růžovět, zalijeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.

Podáváme s brambory jako přílohou.

Další recepty:
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Segedínský guláš se zelím.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a nadrobno nasekanou petrželkou.
Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou a zeleninovým salátem.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Cibule smažená dorůžova.
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Recept na holandský řízek

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte pokrm kapr zapečený s cibulí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.