Recepty

Recepty > polévky > kapří polévka se zeleninou

Kapří polévka se zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 5 porcí: 8 dkg zeleniny, sůl, 4 dkg másla, 5 dkg mouky, játra, jikry nebo mlíčí, rybí hlava z kapra, špetka tlučeného květu, pažitka, 15 dkg květáku, 8 dkg housky, 1 dkg másla

Recept na přípravu:

Do osolené vody vložíme na jemné nudličky nakrájenou zeleninu a vše povaříme. Hlavu kapra, zbavenou skřelí, zalijeme vodou a vaříme zvlášť asi 10 minut. Maso z hlavy zbavíme kostí a přidáme k zeleninové polévce s přeceděnou polévkou z hlavy. Nyní zahustíme polévku žlutou jíškou a povaříme. Vnitřnosti, dobře propláchnuté, nakrájíme, vložíme do polévky a povaříme je nejméně 20 minut. Před podáváním okořeníme polévku tlučeným květem, zelenou pažitkou a podáváme k ní na nudličky nakrájenou a na másle usmaženou housku. V polévce můžeme povařit i na růžičky rozebraný květák.

Další recepty:
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Pyré z červené řepy podáváme k slaninovým knedlíkům.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Polévka z červené řepy

Recepty
Motto

Kapří polévka se zeleninou přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.