Recepty

Recepty > polévky > kapří polévka z hlavy

Kapří polévka z hlavy

Suroviny potřebné pro přípravu:

hlava z kapra (bez skřelí), vnitřnosti z kapra (mlíčí, jikry), po třech kuličkách pepře a nového koření, kousek cibule, kostka masoxu, mrkev, petržel, celer, kousek másla, trochu zásmažky, starší rohlík, olej na smažení, majoránka, mletý pepř

Recept na přípravu:

Do studené vody vložíme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a necháme vařit asi 20 minut (do změknutí zeleniny). Mezitím nastrouháme kousek mrkve, petržele a celeru na pánvičku a podusíme na másle. Potom přidáme vnitřnosti pokrájené na kousky a krátce podusíme společně se zeleninou. Polévku scedíme, do vývaru vložíme podušené vnitřnosti se zeleninou a trochu zásmažky a znovu chvíli povaříme. Z hlavy obereme všechno maso a přidáme do polévky. Nakonec přidáme špetku majoránky a pepře, případně dosolíme. Na talíři posypeme polévku drobně nakrájenou zelenou petrželkou a přidáme na kostičky nakrájený opečený rohlík.

Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Palačinky z ovesných vloček necháme přibližně 30 minut odstát.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Rybí polévka z kapřích hlav

Recepty
Motto

Kapří polévka z hlavy přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.