Recepty > ryby > kapří řízek z trouby
Suroviny potřebné pro přípravu:
porce kapra, hladká mouka, vejce, sůl, strouhanka, olej
Postup přípravy:
Porce kapra osolíme a obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehaná vejce (s trochou mléka nebo vody) a ve strouhance.
Pečící plech vyložíme papírem na pečení, obalené kousky kapra z obou stran postříkáme olejem, položíme na pečící papír a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 220 °C. Během pečení porce obrátíme.
Kapří řízek z trouby podáváme s přílohou jako klasické smažené řízky.
Další recepty:
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou a zeleninovým salátem.
Přírodní kuřecí řízek podáváme s rýží.
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Segedínský guláš se zelím.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a nadrobno nasekanou petrželkou.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Recept na holandský řízek
Recept, podle kterého připravíte pokrm kapří řízek z trouby.