Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > kapučínová roláda stáčená za studena

Kapučínová roláda stáčená za studena

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 6 vajec, 140 g cukru krupice, 80 g hladké mouky
100 g vanilmixu, 300 ml vody, 4 lžíce kapučína (prášek), 250 ml smetany ke šlehání, želatinový ztužovač, kakaový prášek

Recept na přípravu:

Bílky s cukrem ušleháme do husté pěny. Po jednom zašleháme žloutky a pak vešleháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dorůžova (180°C 7-10 minut). Po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.

Vanilmix smícháme se dvěma lžicemi kapučína, zalijeme vodou a krátce prošleháme. Necháme cca 10 minut ustát. Smetanu promícháme s dalšíme dvěma lžicemi kapučína a ušleháme dotuha. Smetanu s ustátým vanilmixem smícháme (podle chuti můžeme přisladit). Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku (ruční metličkou rychle šlehat půl minuty se 100 ml vody). Vmícháme do něj 2 lžíce kapučínové hmoty, pak smícháme se zbytkem, můžem krátce prošlehat elektrickým šlehačem.

Větší část hmoty rozetřeme na piškotový plát a opatrně srolujeme. Nemačkat, náplň je měkká, vytekla by. Dáme do ledničky ztuhnout. Zbytek náplně do ledničky ne - ztuhnul by tam. Asi po hodině roládu z ledničky vyjmeme a potřeme i zvenku zbytkem náplně. Vrátíme do ledničky na další hodinu, lépe déle. Před podáváním můžeme roládu poprášit kakovým práškem, případně libovolně dozdobit.

Další recepty:
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Ořechová bábovka se žloutky.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta dozdobíme šlehačkou.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Piškotová roláda s jahodami můžeme dozdobit případným zbytkem šlehačky.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Oříšková roláda ochucená javorovým sirupem a kakaem.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Jahodová polévka

Recepty
Motto

Kapučínová roláda stáčená za studena umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.