Recepty > polévky > kapustnica - slovenská zelňačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g kysaného zelí, 500g předního hovězího masa, 1 cibule, sůl, 250g kořenové zeleniny, nové koření, kuličkový pepř, bobkový list, 500g uzené kotlety, 1 hrst sušených hub, 1 hrst sušených švestek, 2 lžičky mleté papriky, 500g klobásy (Dunajská, Čabajka...), 1/2 l sladké smetany, 2 kysané smetany
Recept na přípravu:
Hovězí maso uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, kořenovou zeleninou a kořením doměkka. Polévku scedíme, do vývaru přidáme kysané zelí, na kostky nakrájenou uzenou kotletu, předvařené sušené houby, švestky, mletou papriku a vaříme přibližně 1 hodinu. Když je vše měkké, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a nakonec zalijeme sladkou a kysanou smetanou a necháme jen lehce prohřát.
Další recepty:
Dýňová polévka - cibuli, česnek a zázvor nakrájíme nadrobno...
Drůbeží vývar z drůbežích koster a drobů.
Zelňačka s klobásou - pokrájenou cibuli vsypeme na rozpálený olej...
Česnečka s bramborem a na kostičky opečeným chlebem.
Zelňačka ze sterilovaného zelí.
Dýňová polévka hokaido s řasou wakame.
Česnečka recept na přípravu.
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Krémová žampionová polévka se sýrem.
Vývar se šunkou a sýrem - do vývaru přidáme pórek...
Dýňová polévka se zázvorem
Ochutnejte recept kapustnica - slovenská zelňačka s klobásou.