Recepty > polévky > kapustová polévka s krupicí
Suroviny potřebné pro přípravu:
50g másla, 40g krupice, 1 cibule, 100g kořenové zeleniny, zeleninový bujón, 1/2 hlávky větší kapusty, vegeta, 1-2 lžíce hladké mouky, drcený kmín, 1 vejce
Recept na přípravu:
Na polovině množství másla orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku, krupici a nahrubo nastrouhanou zeleninu. Podlijeme vodou (cca 0,8 litru), přidáme na jemné nudličky nakrájenou kapustu, bujón, špetku drceného kmínu a vaříme. Mezitím umícháme na druhé polovině másla jíšku, odstavíme a za stálého míchání zředíme studenou vodou. Jíšku vmícháme do polévky, podle potřeby případně polévku ještě zředíme vodou a povaříme. Když je vše měkké, rozšleháme v polévce vidličkou vejce, necháme ještě přejít varem, pokud je potřeba, dosolíme a odstavíme.
Další recepty:
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Kapustová polévka je vařená do změknutí brambor a hub.
Zimní minestrone ke které podáváme krutonky nebo pečivo.
Kuřecí nudličky se zeleninou dusíme, až je maso měkké.
Kuřecí nudličky s Nivou a brokolicí podáváme s brambory jako přílohou.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Kuřecí plátky se zeleninou dozdobíme lístky bazalky.
Hrachová polévka z mraženého hrášku chutná s čerstvým pečivem.
Kapustová polévka s bramborem
Kapustová polévka s krupicí má své chuťové kouzlo.