Recepty

Recepty > polévky > kapustová poléva s rýží a klobásou

Kapustová poléva s rýží a klobásou

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g kapusty, 2 nožičky pikantní klobásy, 2 lžíce rýže, 2 cibule, 5 stroužků česneku, olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 1 lžíce hladké mouky

Recept na přípravu:

Na troše rozpáleného oleje osmahneme najemno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a společně opražíme dorůžova. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Vsypeme propláchnutou rýži a vaříme asi 5 minut. Pak přidáme pokrájenou kapustu, osolíme, okořeníme a vaříme dalších 10 minut (do změknutí kapusty). Zatím klobásu nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi na troše oleje. Opečenou klobásu nasypeme do hotové polévky a dochutíme rozmačkaným česnekem.

Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Kapustová polévka z vývaru.
Svíčková z králíka halali zelenina.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Kmínová polévka s noky do které nakonec přidáme čerstvé máslo.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Kapustová polévka s čerstvými houbami

Recepty
Motto

Kapustová poléva s rýží a klobásou přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.