Recepty > polévky > kapustová polévka s uzeným
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g uzené krkovičky vcelku, 2 bobkové listy, 2 střední cibule, 2 velké brambory, 2 lžičky sladké papriky, 250 g kapusty, 450 g bílých fazolí, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Krkovičku dáme do 1,5 litru studené vody tak, aby byla kompletně ponořená, příp. dosolíme. Přidáme na čtvrtiny pokrájenou cibuli a bobkový list. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a vaříme do změknutí, pak uzenou krkovičku vyjmeme a po vychladnutí jej pokrájíme na malé kousky. Do vroucího vývaru vrátíme maso a vsypeme brambory a papriku. Vaříme asi 15 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme kapustu i fazole, vaříme ještě asi 10 minut a nakonec dle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s křupavým pečivem.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Rybí polévka z kapra, hlavy.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Kuřecí ragú podusíme 15 minut.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Kapustová polévka s bramborem
Kapustová polévka s uzeným má své chuťové kouzlo.