Recepty > polévky > kapustová polévka se slaninou a česnekem
Suroviny potřebné pro přípravu:
200g kapusty, 40g sádla, 50g hladké mouky, 20g slaniny, česnek, kousek cibule, sůl, pepř, 1,3 litru vody, Vegeta speciál
Recept na přípravu:
Ze sádla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji vodou, rozšlehejte a povařte 20 minut za občasného zamíchání. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvařte, kostičky vyjměte, na rozpuštěném sádle osmažte dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidejte kapustu pokrájenou na čtverečky, sůl, trochu vody a duste bez pokličky, až kapusta změkne. Do povařené polévky přidejte kapustu s cibulí, rozetřený česnek, pepř, vegetu a krátce povařte. Při podání posypte polévku kostičkami slaniny.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bylinková majonéza dochucená.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Pravá jihočeská kulajda
Kapustová polévka se slaninou a česnekem má své chuťové kouzlo.