Recepty > polévky > kapustový svítek
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 g másla, 2 žloutky, 150 g veky bez kůrky, 1dl mléka, sůl, sníh ze 2 bílků, 200 g kapusty, 50 g uzeného masa nebo šunky, tuk na pečení
Recept na přípravu:
V misce třeme máslo a žloutky, přidáme v mléce máčenou oloupanou veku, kterou před tím dobře vymačkáme a špetku soli. Přidáme předem uvařenou drobně nakrájenou kapustu a jemně posekané uzené maso nebo šunku. Pak vmícháme tuhý sníh z bílků a upečeme svítek, buď na pánvi z obou stran v rozpáleném tuku, nebo v troubě ve vymazaném pekáči.
Další recepty:
Vaječná sedlina do polévky ze které tvoříme malé noky.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Houbový svítek se strouhankou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Bavorský bramborový salát podáváme vychlazený.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Piškotový svítek necháme vychladnout a nakrájíme.
Bramborový salát s fazolemi vložíme do lednice vychladit.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Kapustová polévka se slaninou do které přidáme brokolici.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Vaječný svítek do polévky
Kapustový svítek přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.