Recepty

Recepty > vánoční cukroví > karamelové košíčky

Karamelové košíčky

Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:

Těsto: 250 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g moučkového cukru, 140 g másla, 2 vaječné žloutky
Krém: 1 plechovka Salka, 140 g másla, mandle, čokoládová poleva

Postup přípravy:

Ze surovin vypracujeme těsto, ze kterého odebíráme kousky, které tence vmáčkneme do formiček na košíčky a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 170 °C. Po sdopečení je vyklepneme a necháme vychladnout.

Salko na krém dáme na 2,5 hodiny v zavřené plechovce vařit při mírném varu. Poté ho taktéž necháme vychladnout a vmícháme změklé máslo. Vyšleháme do hladkého krému, který plníme do košíčků. Karamelové košíčky necháme v chladu ztuhnout nejlépe do druhého dne. Nakonec je ozdobíme čokoládovou polevou a polovinou mandle.

Další recepty:
Křehké linecké těsto necháme v chladu odležet.
Arasidove košíčky ozdobíme polovinami arašídů.
Nepečené arašídové trubičky naplníme čokoládovým nebo bílým krémem.
Karamelová bábovka přelitá čokoládou.
Nepečené tatrankové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Buchta s tvarohem a ovocem kterou pečeme 30-40 minut.
Muffiny s kousky čokolády vyzkoušíme špejlí.
Kokosové kuličky z kondenzovaného mléka do kterých vtlačíme mandli.
Kakaová vosí hnízda postavte piškotem dolů.
Tatrankové košíčky můžeme ozdobit ovocem.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Pomerančové košíčky s pařížským krémem ozdobíme kousky pomerančové kůry.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Recept na těsto na košíčky

Recepty
Motto

Karamelové košíčky přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.