Recepty > houby > karbanátky z květáku a hub
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g květáku, 200 g brambor, 150-200 g hub, 3 vejce, 2 housky, 200 ml mléka, hladká mouka, strouhanka, olej, máslo, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Uvařený květák, oloupané uvařené brambory a housky namočené v mléce pomeleme a vložíme do mísy. Očištěné houby nakrájíme na plátky, podusíme na troše másla ve vlastní šťávě a necháme je vychladnout. Po vychladnutí přidáme houby do mísy, vklepneme dvě vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z hmoty vytváříme karbanátky, které namočíme ve vejci, strouhance a osmažíme nebo grilujeme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Další recepty:
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Zeleninové karbanátky z kořenové zeleniny.
Žampionová polévka s koprem a brambory.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Smaženice z hub s vajíčky.
Rybí karbanátky nejlépe z tresky.
Bedly na víně a slanině.
Smaženice
Ochutnejte recept karbanátky z květáku a hub.