Recepty

Recepty > polévky > kari polévka

Kari polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g anglické slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 1 špekáček, 1 hlavička česneku, 1,5 litru vývaru nebo vody, hrst sušených hub, 1 polévková lžíce kari koření, kmín, sůl, 1 dl mléka, 2 lžíce hladké mouky, špetka harmonie chuti, 2 vejce, 2 housky z předešlého dne a 2 lžíce másla na smažené krutonky, sekaná zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme lžíci olivového oleje, najemno nakrájenou cibuli, špekáček nebo jiný salám rovněž na kostičky nakrájený, rozetřený česnek a zalijeme vývarem. Dále vložíme hrst předem namočených sušených hub, kari koření, kmín, osolíme a vaříme asi 20 minut. V trošce mléka rozmícháme hladkou mouku, vlijeme ji do polévky a doladíme špetkou ochucovadla. Nakonec v trošce vody rozmícháme 2 vejce, vlijeme do polévky a necháme srazit. Podáváme s kostičkami housek, osmažených na másle. Ozdobíme sekanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Valašská kyselica s brambory.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Oukrop z bramborového vývaru.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Kuře na kari

Recepty
Motto

Kari polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.