Recepty > z brambor > kari vejce
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 vajec, 50g másla, 1 větší cibule, 40g hladké mouky, 500 ml mléka, sůl, kari koření, citron, worcester, pažitka
Recept na přípravu:
Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a kari koření a připravíme si světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem, důkladně rozšleháme metličkou a uvaříme hustší omáčku. Osolíme, přidáme worcester, podle chuti trochu citronové šťávy, nasekanou pažitku a vložíme plátky vajec.
Kari vejce podáváme s rýží jako přílohou.
Další recepty:
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Cuketa na kari podávaná s rýží.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem zalijeme zbytkem smetany s vajíčkem.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Španělská omeleta se zeleninou.
Škubánky recept na přípravu.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Brambory zapečené se špenátem ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Těstoviny s vejci
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept kari vejce.