Recepty

Recepty > polévky > karolinina česnečka

Karolinina česnečka

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 velkých brambor, 8 velkých stroužků česneku, celý pepř, paprika, olej, zelená petrželka, sůl

Recept na přípravu:

Česnek utřeme s troškou soli nebo vymačkáme. Brambory oloupeme, nakrájíme na malá kostičky a polovinu osmažíme přibližně tři minuty na rozpálené lžíci oleje. K bramborám přidáme polovičku utřeného česneku, sladkou papriku, pepř, zalijeme dvěma a půl litry vody, trošku osolíme a pod pokličkou vaříme až do úplného rozvaření brambor. Když se rozvaří, podle potřeb doplníme vodu, přidáme druhou polovici brambor a vaříme je do měkka, poté přidáme zbylý česnek, zelenou petrželku a vše necháme přejít několik minut varem. Podáváme s osmaženým chlebem nakrájeným na kostičky.

Další recepty:
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Kroupová polévka s uzeným masem do níž přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Česnečka s bramborem a chlebem.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rajská omáčka s vajíčkem

Recepty
Motto

Karolinina česnečka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.