Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > karolinky - hroznové cukroví

Karolinky - hroznové cukroví

Suroviny potřebné pro přípravu:

60g másla, 2 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek, 1 lžíce mléka, hrst rozinek, 100g mletých lískových ořechů (nebo opražených ovesných vloček), 130g hladké mouky
bílek a 50 oříšků nebo mandlí

Recept na přípravu:

Rozinky umeleme nebo nadrobno nasekáme, s ostatními surovinami zpracujeme na vále a těsto dáme v mikrot. sáčku do lednice odležet. Pak na pomoučeném vále vyválíme na cca 4 mm silnou placku, vykrájíme tvary, potřeme rozšlehaným bílkem, hustě posypeme hrubě sekanými oříšky nebo mandlemi a pečeme na vymazaném plechu v předehřáté troubě na 180°C.

Další recepty:
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Ořechové hrudky nechte v chladu ztuhnout.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Biskupský beránek pečený.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Kynutý jablkový koláč s drobenkou

Recepty
Motto

Karolinky - hroznové cukroví vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.