Recepty

Recepty > kuře > katalánské kuře s rajčaty

Katalánské kuře s rajčaty

Potřebné suroviny:

1 kuře
100 g másla
200 g rajčat
1 větší cibuli
několik kuliček pepře
sůl

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme na menší kousky, osušíme a opečeme na másle. Když už je pěkně dozlatova přidáme na plátky nakrájenou cibuli, pepř, sůl a rajčata, která si předem upravíme a to tak, že je přelijeme horkou vodou, sloupneme, vydlabeme semínka a zbylou dužinu nakrájíme a jenom tu přidáme ke kuřecímu masu. Společně pak zvolna dodusíme doměkka.

Další jídla:
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Krůta na pomerančích s brambory.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Kachní srdce na cibulce a kmínu podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna na medu s brambory.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Pečená kachna s jablky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla katalánské kuře s rajčaty přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.