Recepty > moučníky a dezerty > kávové cukroví
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 250g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 100g mletých ořechů, 1 lžička mleté kávy, 2 žloutky, 1-2 lžíce mléka, 135g hery, 100g moučkového cukru
Krém: 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 100g másla, 50g mletých ořechů, 1 lžička mleté kávy, několik kapek r. tresti, 1 lžíce silné černé kávy.
Poleva: 30g čokolády na vaření, 30g bílé čokolády, 30g 100% tuku (Omegy), 1 lžička mleté kávy
Recept na přípravu:
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Pak vyválíme (pokud jde hůře vyvalovat, vyválíme mezi mikrotenem nebo pečícím papírem), vykrájíme tvary a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Vychladlé slepíme krémem, potřeme polevou, případně ozdobíme.
Další recepty:
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Oříšková roláda potřená polevou.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Čokoládové cukroví přiklopíme kouskem s mandlemi.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Kakaové cukroví poprášíme lehce kakaem.
Citronová bábovka kterou pečeme přibližně 40 minut.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Kávové bonbony
Kávové cukroví vykouzlí na stole lahodnou chuť.