Recepty > omáčky > kečupová omáčka z melounu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
vodní meloun, cuketa, umeocet, kukuřičný škrob, rýžový ocet, ječné kroupy
Jak připravit tento recept:
Kečup: Z melounu vybereme zrníčka a nakrájíme na kostky. Přidáme stejné množství cukety a spolu se solí, umeoctem a kořením (nové koření, bobkový list, pepř, tymián), rozvaříme na potřebnou konzistenci, což trvá minimálně 2 hodiny. Nakonec vyndáme koření, rozmixujeme, zahustíme škrobem a ještě dochutíme octem. Lze nalít do skleniček a zavařit.
Další recepty:
Lososová polévka dosolená podle chuti.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Bavorská svíčková se lžičkou brusinek.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou jako vhodnou přílohou.
Segedínský guláš s houskovým či bramborovým knedlíkem.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Plněný meloun podáváme horký, ihned po upečení.
Houbová svíčková mírně okyselená.
Pikantní kuřecí guláš do kterého přidáme nudličky kuřecího masa.
Koprová omáčka se smetanou.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Celerová polévka s vločkami
Dozvíte se zde, jak se připravuje kečupová omáčka z melounu a recept na přípravu.