Recepty > polévky > kedlubnová polévka od babičky
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g kedlubny, 40 g másla, 1 dl mléka, 40 g hladké mouky, sůl, muškátový oříšek, petrželová nať
Recept na přípravu:
Kedlubnu očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a dáme vařit do vody. Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažnou vodou a mlékem. Dobře převaříme a přilijeme k uvařené kedlubně. Dochutíme postrouhaným muškátovým oříškem, osolíme a ještě znovu převaříme. Do hotové kedlubnové polévky přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.
Další recepty:
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Bramborový guláš s klobásou a paprikou.
Kapustová polévka je vařená do změknutí brambor a hub.
Kedlubnová polévka se smetanou a pokrájenými natvrdo vařenými vejci.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Zimní minestrone ke které podáváme krutonky nebo pečivo.
Zelňačka s klobásou a smetanou ke které přidáme kostičky brambor.
Lívance s ovesnými vločkami podáváme posypané skořicí.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Krémová česnečka recept
Kedlubnová polévka od babičky má své chuťové kouzlo.