Recepty

Recepty > polévky > kedlubnová polévka s krupicí

Kedlubnová polévka s krupicí recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

středně velká kedlubna, zeleninový bujón, sůl, kmín, mletý pepř, 1 vejce, 1 lžíce jemné krupice, máslo, pažitka, olej

Recept na přípravu:

Očištěnou kedlubnu nahrubo nastrouháme, na rozpáleném oleji chvíli opražíme a pak zalijeme bujónem z kostky a trochy vody, dusíme. Teprve potom zalijeme asi na množství 1 litru, přidáme koření a osolíme (pozor, bujón sám už je slaný) a necháme chvíli vařit. V míse si ušleháme vejce s krupicí a solí na hladkou kaši a vlijeme ji do kedlubnové polévky, dobře rozmícháme, povaříme, chuť zjemníme lžičkou másla a na talíři zdobíme sekanou petrželkou.

Další recepty:
Staročeská zelňačka ze zelí.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Rychlá vaječná polévka z pěti vajec.
Jitrnicová polévka z prejtu.
Kedlubnová smetanová omáčka dochucená octem.
Fazolačka po uhersku s chlebem.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Staročeská kachna pečená na zelí.
Hustá květáková polévka se smetanou.
Slovenská kapustnica s vaječným žloutkem v mléce.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kedlubnová polévka s rýží

Recepty
Motto

Kedlubnová polévka s krupicí přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.