Recepty > polévky > kedlubnová polévka s mrkví
Suroviny potřebné pro přípravu:
3-4 kedlubny, 1 menší mrkev, kousek másla, 2 lžíce krupice, 1 malé vejce, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, mletý pepř, muškátový květ, 4 kuličky nového koření, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Kedlubny nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka. V hrnci rozehřejeme kousek másla a krupici na něm opražíme do mírného zezlátnutí. Odstavíme, vmícháme vejce, vrátíme na horkou plotýnku a mícháme než se srazí. Pak přilijeme studenou vodu (asi 1 litr), rozmícháme, přidáme kedlubny, mrkev, bujón, nové koření a vaříme asi 10 minut. Pak kuličky koření vytáhneme, okořeníme pepřem a muškátovým květem, případně podle chuti dosolíme. Při podávání na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Kmínová polévka s vejci a pažitkou.
Svíčková z králíka halali zelenina.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Kmínová polévka s noky do které nakonec přidáme čerstvé máslo.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Krémová česnečka z mléka.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Kedlubnová polévka
Kedlubnová polévka s mrkví přináší na talíře svoji chuť.