Recepty > moučníky a dezerty > kefírová dia bábovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 vejce (žloutky + sníh), 1 hrnek ovocného cukru (Fruktóza Fruktopur), 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek kefíru, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, kakao, hrst rozinek
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Recept na přípravu:
Zapneme si troubu na 170°C, vymažeme a vysypeme formu na bábovku. Ušleháme si dotuha bílky a necháme stranou. Elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky s ovocným cukrem do pěny, přidáme ostatní suroviny mimo kakaa a vyšleháme těsto. Pak vařečkou lehce vmícháme sníh - necháme si stranou asi 2 lžíce. 2/3 těsta nalijeme do formy, do zbytku zamícháme kakao a poté lehce vmícháme zbytek sněhu. Tmavé těsto přidáme do formy na světlé těsto a upečeme v předehřáté troubě.
Další recepty:
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypeme strouhanou čokoládou.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Dia palačinky smažíme.
Dia kokosky necháme ztuhnout.
Čokoládový pudink s jahodami a čokoládou.
Domácí tvaroh zatížíme v cedníku závažím.
Jahodová zmrzlina do formiček nebo mističek.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Ovocný pohár z mascarpone a šlehačky dáme vychladit.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Banánový dort
Kefírová dia bábovka vykouzlí v ústech lahodnou chuť.