Recepty > polévky > kerblíková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 svazek polévkové zeleniny, olej, 40 dkg brambor, 1 svazek kerblíku, 3/4 litru vývaru, 125 ml smetany ke šlehání
Recept na přípravu:
Polévkovou zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na rozehřátém oleji podusíme zeleninu, brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, kerblík opláchneme a s podušenou zeleninou zalijeme vývarem, osolíme a přivedeme do varu. Povaříme a prolisujeme sítem. Přidáme smetanu, polévku zahřejeme dochutíme a ozdobíme nadrobno nakrájeným kerblíkem.
Další recepty:
Omáčka z hermelínu se hodí k vařené zelenině.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme dozlatova.
Koprová omáčka z podmáslí a smetanou.
Sýrová polévka s bramborem kterou posypeme nastrouhaným eidamem.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme klobásy.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Kapustová polévka s bramborem a prolisovaným česnekem.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
italská zeleninová polévka minestrone se strouhaným parmezánem.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Kapustová polévka
Kerblíková polévka přináší na české talíře svoji chuť.