Recepty

Recepty > polévky > klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g hovězího nebo vepřového masa, 300 g brambor, 5 stroužků česneku, 100 g hladké mouky, 100 g cibule, olej, kmín, paprika sladká (koření), majoránka, sůl, mletý pepř, polévkové koření

Recept na přípravu:

V hrnci na oleji orestujte cibuli do zlatova, přidejte kmín a vložte kousky masa. Maso restujte 4-5 minut za stálého míchání. Do orestovaného masa přidejte papriku, promíchejte, přilijte 2 litry vody a dle chuti osolte. Polévku přiveďte k varu, přidejte brambory a nechte vařit, dokud nebudou brambory měkké. Mezitím si na pánvičce připravte jíšku, kterou později polévku zahustíme. Jíška je jednoduchá, protože cibuli už máme v polévce stačí na oleji orestovat připravenou mouku. Pokud už máme brambory v polévce téměř měkké, přidejte jíšku, promíchejte a přidejte slisovaný česnek. Vařte, dokud brambory nebudou úplně měkké a polévku odstavte. Nakonec přidejte majoránku a polévkové koření.

Podáváme s pečivem.

Další recepty:
Bramborová česnečka s česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Řecká čočková polévka z čočky kterou vaříme do měkka.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Fazolačka s uzeným masem posypeme ji nakrájenou pažitkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Gulášová polévka z hovězího masa s česnekem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Fazolačka na kyselo

Recepty
Motto

Klasická gulášová polévka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.