Recepty > omáčky > klasická italská rajčatová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
110 g rajčat, 3 lístky bazalky, 2 utřené stroužky česneku, 1 lžíce rajčatové pasty, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Rajčata rozmixujeme spolu s bazalkou, vmícháme česnek, rajčatovou pastu a olivový olej. Dobře ochutíme. Nacháme stát alespoň půl hodiny. Podáváme studené, ohřáté, nebo jako část jiných receptů.
Další recepty:
Čočka po indicku kterou dochutíme citronovou šťávou.
Koprová omáčka se smetanou.
Holandská polévka do které přidáme pórek.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Jarní hlávkový salát ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Frankfurtská polévka s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Kuřecí řízky v jogurtu na rozehřátém oleji usmažíme.
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Domácí majonéza vymixovaná dohledka.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Indický chleba chapati
Dozvíte se zde, jak se připravuje klasická italská rajčatová omáčka a recept na přípravu.