Recepty

Recepty > polévky > klasická polévka z hovězího masa

Klasická polévka z hovězího masa

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 litru vody, sůl, 600 g hovězího masa, 40 g kostí, 80 g kořenové zeleniny, 20 g cibule, 50 g čerstvých hub, 20 g jater, tuk, 50 g zeleného hrášku, jíška, pažitka, 1 rajče

Recept na přípravu:

Hovězí kosti opereme, vložíme do studené, osolené vody a ohřejeme. Pak k nim vložíme oprané a lehce naklepané maso a polévku vaříme asi jednu hodinu na mírném plameni. Po hodině přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a hrášek a vaříme ještě hodinu. Na tuku osmažíme cibuli, na ní osmahneme játra a přidáme do polévky. Po uvaření procedíme a zahustíme jíškou. Dochutíme podušenými hříbky a můžeme přidat i rajče a pažitku.

Další recepty:
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Majonéza s kari a citronovou šťávou.
Česnekový oukrop s chlebem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Smetanová brokolicová polévka z růžiček brokolice.
Hovězí maso na celeru s bramborovým knedlíkem.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Polévka z mletého hovězího masa

Recepty
Motto

Klasická polévka z hovězího masa přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.