Recepty > omáčky > klasická rajčatová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, sůl, pepř, cukr, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce skořice, 1 citron
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém oleji opražíme kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření a celý pepř. Přidáme dvě lžíce rajského protlaku a podle chuti dvě až tři lžíce octa. Promícháme a zalijeme horkým vývarem. Uvedeme do varu. V misce smícháme dvě lžíce hladké mouky s vodou, důkladně rozkvedláme a opatrně vlijeme do hrnce s omáčkou. Rajskou omáčku dochutíme lžící skořice a citronovou štávou. Poté omáčkový základ propasírujeme přes ocelové sítko.
Další recepty:
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapeme trochou rozpuštěného tuku.
Zeleninová dietní polévka ke které přisypeme nakrájenou pažitku.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Máslová bábovka přímo z trouby.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Rajčatová polévka z protlaku
Dozvíte se zde, jak se připravuje klasická rajčatová omáčka a recept na přípravu.