Recepty

Recepty > polévky > klobásová zelňačka

Klobásová zelňačka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.

Recept na přípravu:

2-3 brambory oloupeme a nakrájíme na kostky velikosti sousta, k nim nadrobno přikrájíme ještě 1 mrkev, 1 petržel a plátek celeru. Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme několika kuličkami pepře, nového koření, bobkovým listem a špetkou kmínu. Uvaříme skoro do měkka. V jiném hrnci povaříme sklenici kysaného zelí, pak ho vlijeme k bramborám se zeleninou, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu - nejlépe paprikovou, mletou paprikou ještě dokořeníme a povaříme. V závěru přidáme šálek kysané smetany rozmíchané s trochou mouky a dovaříme.

Další recepty:
Bouillabaisse z plodů moře.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Fazolačka na kyselo kterou dle chuti přikyselíme.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Zelňačka s mrkví

Recepty
Motto

Klobásová zelňačka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.