Recepty > polévky > klobásové polévkové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g másla, 2 žloutky z vejce, 80 g krupice, 50 g klobásy, troška mléka podle potřeby, petrželka, sůl, 2 bílky z vejce
Recept na přípravu:
Máslo utřeme se žloutkem a špetkou soli, pak přidáváme střídavě krupici a dvakrát semletou oloupanou klobásu. Pokud je směs příliš tuhá, můžeme přidat trošku mléka. Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Těsto musí být dost husté a dobře propracované. Necháme chvíli odpočinout a pak vykrajujeme namočenou lžičkou malé nočky a zavařujeme je do vařící polévky. Nejprve vyzkoušíme jeden, jestli se nerozvaří. Pokud ano, musíme přidat trochu krupice.
Další recepty:
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Polévkové knedlíčky z droždí vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Šunkové knedlíčky do polévky tvarujeme z těsta.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Tyrolské knedlíčky do polévky
Klobásové polévkové knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.