Recepty > polévky > kmínová polévka babiččina
Suroviny potřebné pro přípravu:
kmín, lžíčka sádla nebo oleje, lžička mouky, vejce, paprika, vegeta, voda
Recept na přípravu:
Na rozehřátém sádle nebo oleji opražíme kmín, kratince papriku (kvůli barvě) a lžíci mouky. Zalijeme vodou, přidáme vegetu a povaříme cca 10 minut. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce. Pro obměnu můžeme přidat petrželku, popřípadě trochu nastrouhané zeleniny (mrkev, celer, petržel...).
Další recepty:
Slovenská fazolačka, fazole necháme nabobtnat.
Žampionová polévka s taveným sýrem z bujónu.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Slovenská zelňačka do níž přidáme bramborové nudle.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Francouzská bramboračka z brambor.
Kmínová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Sýrová polévka s bramborem, nastrouhaným eidamem.
Polévka z červené čočky a mrkve dochucená vegetou a pepřem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny nakonec vaření vmícháme pažitku.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Mrkvový krém s pomerančem prohřejte před podáváním.
Pórková polévka s taveným sýrem
Kmínová polévka babiččina má své chuťové kouzlo.