Recepty > polévky > kmínová polévka jinak
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce celého kmínu, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, špetka mletého pepře, 1 kostka slepičího bujónu, 1 vejce, trochu oleje, sůl, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Na troše rozehřátého oleje krátce orestujeme kmín. Přidáme pokrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, přisypeme mouku. Za stálého míchání připravíme růžovou zásmažku. Zalijeme 1-1,5 litrem vody, rozmícháme, přidáme bujón, pepř, trochu osolíme a vaříme 20 minut. Poté polévku přecedíme. Znovu přivedeme k varu a vmícháme rozšlehané vejce. Necháme přejít varem, než se vejce srazí. Podle potřeby dochutíme solí a vmícháme posekanou zelenou petrželku.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Kmínová polévka s vejci a pažitkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Kmínová polévka s noky do které nakonec přidáme čerstvé máslo.
Svíčková z králíka halali zelenina.
Krémová česnečka z mléka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Čínská krabí polévka
Kmínová polévka jinak přináší na talíře svoji chuť.